Store og små udfordringer med huden

Uanset, hvilken hudtype du har, kan du få udfordringer med din hud. Nogle er forbigående, mens andre er mere permanente. Men uanset, hvilke udfordringer du slås med, er der ofte meget, du selv kan gøre for at få smukkere, friskere og yngre hud. Læs med her, hvor vi guider dig med gode råd og konkrete løsningsforslag, du kan tage i brug allerede i dag.

Pigmentforandringer og mørke pletter

Udfordringer med pigmentforandringer i huden skyldes en forøget pigmentproduktion fra hudens egne pigmentproducerende celler. De viser sig i form af ujævne og mørke områder i huden. Pigmentforandringer kan bl.a. opstå som følge af solbadning eller på solbelastet hud og forværres derfor af uv- og sollys.

Det kan du gøre

Du kan forebygge pigmentforandringer ved at bruge solcreme eller forsøge helt at undgå direkte sollys. Du kan også afhjælpe problemet ved hjælp af syreholdige produkter, fx med kojic acid fra japansk risvin og cremer med glutathione, som er en antioxidant, der bl.a. findes i knust perleekstrakt.

Produkter, der forebygger og forbedrer pigmentforandringer

Uren hud

Uren hud ses i flere forskellige sammenhænge og kan skyldes en række ting. Det kan fx være hormonelt betinget, men kan også være relateret til livsstil eller kost. Uren hud er ofte øm og kan ses som lokal hævelse, rødme og evt. betændelse.

Det kan du gøre

Undgå at pille og trykke på området, da du vil sprede betændelsen videre rundt i huden og dermed forværre tilstanden. I stedet anbefaler vi at påføre et antiseptisk og betændelseslindrende koncentrat. Det er også vigtigt at holde porerne rene, så du forebygger uren hud.

Produkter, der afhjælper uren hud

Åbne og lukkede komedoner

En åben komedon er en poretilstopning, der opstår ved, at hudens talg (sebum) ophober sig. Den åbne type komedoner kan ses som sorte prikker i hudoverfladen og kaldes også for hudorme. Den sorte farve skyldes iltpåvirkning. En anden type af poretilstoppende komedoner kaldes for lukkede eller indkapslede komedoner og ses som hvide prikker af talg (sebum) i hudens porer.

Det kan du gøre

Sørg for at have en god daglig renserutine, og suppler med maske 1-2 gange om ugen.

Produkter der afhjælper åbne og lukkede komedoner

Store åbne porer

Størrelsen af hudens porer er meget afgørende for, om huden fremstår som fin eller mere grov. Har du meget aktive talgkirtler, vil porerne nemt fyldes med talg, og huden virker dermed grovere.

Det kan du gøre

Det er vigtigt at holde huden ren med daglig afrens morgen og aften. Læg en maske, der virker lidt dybere 1 – 2 gange om ugen. For et flot resultat over tid er det vigtigt at holde porerne dybderenset, for så vil huden sammentrække sig selv.

Produkter, der forebygger og afhjælper store, åbne porer

De poreforfinende masker virker især effektivt, når du kombinerer dem og dermed kan udnytte synergien, men de er også gode hver for sig. De kan sagtens bruges lokalt fx på næse, pande og hage, men da de generelt er plejende, er det ideelt at tage hele ansigtet med.

Reaktiv og rødmende hud

Reaktiv og rødmende hud ses ofte i forbindelse med en stresset livsstil, sol eller overbehandling. Flere reagerer også på ydre påvirkninger ved at rødme og blusse op. Når huden svækkes, kan den nemt blive overfølsom, hvilket kan medføre udslæt, knopper og i værste fald eksem. Nogle har en særlig tendens til eksem, men tilstanden kan også opleves som en forbigående hudtilstand, og her er mange disponerede.

Det kan du gøre

Det er vigtigt ikke at overbehandle, men blot give huden ro med forenklet lindrende pleje og undgå alle aktive produkter og behandlinger.

Produkter, der lindrer og plejer reaktiv og rødmende hud

Aldringstegn i huden

Fagligt set betegnes hudens ældning som atrofi, som både er genetisk samt alders- og miljøbestemt. Ved atrofi fremstår huden som mere indskrumpet, og der opstår rynker, linjer og slaphed. Har du fx tør hud, kan den komme til at se ældet ud allerede i en tidlig alder.

Det kan du gøre

Der er mange ting, du selv kan gøre for at modvirke aldringstegn i huden:

  • Eksfoliering to gange om ugen for at fjerne døde hudceller og stimulere hudens cellerytme og nydannelsen af hudceller. Det er et led i at forynge især tør hud.
  • Retinol- og frugtsyre aha-masker er effektive til at booste collagendannelsen i huden og til at fremme den naturlige dannelse af hyaluronsyre, som er hudens egen fugt. Proteiner og peptider i cremerne fikserer og udglatter hudens overflade.
  • Forebyg hudens ældning med almindelig sund levevis, solbeskyttelse og aktiv hudpleje.
Produkter, der udsætter aldringstegn

Her er en række produkter, som opstrammer, udglatter og nærer huden inde- som udefra. Du behøver ikke at benytte dem alle, men se dem som muligheder, der kan prioriteres efter klima, årstid og alder.

Hævelser

Hævelser omkring øjne, i ansigt og på halsen eller poser under øjnene er både ubehageligt og uheldigt. Problemet vil ofte få os til at føle os mindre friske, og vi vil se trætte, mindre sunde og uoplagte ud.

Det kan du gøre

Generelt er det vigtigt at sørge for en god væskebalance og holde igen med salt, koffein og sukker.

Produkter og teknikker, der modvirker hævelser

Her får du en række forslag til forbedrende løsninger med gode plejeprodukter samt teknikker til små væskedrænerende behandlinger, som du let selv kan udføre hjemme på bare 5 min.

Behandlinger hjemme: Du kan enten lave behandlinger med japansk gua sha-sten eller Thermogenic bar med sammentrækkende og nedkølenende effekt. Her er forklarende videoer til begge behandlinger – klik her.

Ar

Ar kan ses som mindre lokale skader på huden eller som lokalt udbredt arvæv. Problemet kan opstå som et traume efter sår, skader, brændsår, uren hud, betændelsestilstande eller efter operative indgreb.

Det kan du gøre

Det er bedst at behandle nyere arvæv for at opnå gode resultater. Undervejs skal hudområdet solbeskyttes eller helt undgå solen for ikke at få en permanent mørkere eller rødlig tone, da huden danner ekstra pigment, mens den heler.

Produkter der mindsker ar

Uplejet hals og dekolte

Hals, dekolte og øverste del af brystet har optimalt set bedst af samme pleje som ansigtet. Men det er ofte et område, vi glemmer, og det kan ses. Desuden er dekolte et sted på kroppen, hvor solen ofte falder, så huden her har behov for ekstra god beskyttelse.

Det kan du gøre

Når du plejer og beskytter dit ansigt, så husk at medtage hals og dekolte, så du plejer fra ansigt og hele vejen ned til brystet. Suppler med nogle af følgende produkter, hvis din hud har været glemt og derfor har brug for noget ekstraordinært.

Produkter til pleje af hals og dekolte

Træt og mat hud

Træt og mat hud kan skyldes langsom celle-turnover og manglende pleje af huden.

Det kan du gøre

En god plejerutine med eksfoliering to gange om ugen vil gøre en synlig forskel for din hud. Eksfoliering fjerner døde hudceller, hvilket stimulerer hudens cellerytme og nydannelsen af hudceller. Behandlingen er et led i at forynge huden for at undgå, at den ser ældet ud i en for tidlig alder.

Produkter til pleje af træt og mat hud

Dehydrering

Dehydrering kan ramme alle hudtyper. Det er en fysisk tilstand, der påvirker hele kroppen og dermed også huden. Dehydrering opstår altid pga. fugttab, men årsagerne kan være flere. Eksempelvis har klima og miljø stor indflydelse på kroppens hydreringssystem og væskebalance. Et koldt udeklima, kunstig indendørsvarme samt aircondition er ofte meget dehydrerende. Nogle former for medicin kan også forstyrre væskebalancen.

Det kan du gøre

Drik rigeligt med væske – gerne to liter dagligt. Et dagligt ”skin lemonade shot” bringer gode elektrolytter til huden, der samtidig forbedrer cellernes optagelse af fugt.

Her er gode løsninger til at genoprette et lavt fugtniveau i huden.

Læs også om tør hud under hudtyper.

Produkter og behandlinger, der genopretter lavt fugtniveau

Trætte, hævede ben og fødder

Alle, der går, står eller sidder i fastlåste stillinger i det daglige kan risikere en dårlig gennemstrømning i kroppen og nedsat micro-cirkulation i hud og bindevæv. Samtidigt svækkes lymfekredsløbet, og du kan risikere ødemer eller ophobet væske og dermed få trætte, hævede ben og fødder.

Det kan du gøre

Motion, daglig bevægelse og en god væskebalance er basalt vigtige ting. Her får du inspiration til flere velgørende og effektive plejeritualer, du kan inddrage i din hverdag.

Produkter, der modvirker hævelser
Luk
Luk
Kurv (0)

Der er ingen produkter i din kurv. Der er ingen produkter i din kurv.Valuta
Sprog