Huden beklæder vores ydre og er dermed vores største organ! Det er gennem huden, vi udstråler, hvilken tilstand af balance vi befinder os i.

Huden har ikke bare brug for de rigtige hudplejeprodukter. Alt for ofte glemmer vi – eller også ved vi ikke – at huden også har et behov for at få tilført særlige vitaminer, mineraler, olier og antioxidanter for at opnå den indre glød og balance, vi stræber efter.

Det kan vi opnå dels gennem gode produkter, der tilgodeser huden, som var det dens “føde”, men også via solens stråler, som aktiverer den naturlige og vigtige dannelse af vitamin D.

Det kan let ses på både kulør og niveauet af den indre glød, om man er frisk og sund eller svækket og syg. Derfor føler vi os også både friskere, sundere og smukkere, når vi har en smuk kulør. Solen giver os netop det, og derfor har den for mange en tiltrækkende magnetisk kraft og energi, som vi drages af.

Beskyttelse udefra

På den ene side skal du sørge for at få den sol, du har brug for. På den anden side skal du undgå den sol, der skader din hud”.

En ting er, hvad vi kan gøre indefra, men vi skal også sørge for at beskytte huden udefra. Vi skal både bekæmpe påvirkninger fra snavs og forurening, men vi skal især passe godt på huden ved ophold i solen – et ophold, der skal doseres i de rigtige mængder. På den ene side skal du sørge for at få den sol, du har brug for. På den anden side skal du undgå den sol, der skader din hud.

Sol i kontrollerede mængder er godt, da sol øger produktion og vitaminoptagelse af D-vitamin, som bl.a. styrker vores knogler og led.

Blot 10-15 minutters ophold udenfor dagligt er rigeligt. Hvis du overbelaster din hud med det stærke UV-lys, ødelægger du hudens elastiske fibre og ælder huden for tidligt. Intensiv solbadning bevirker, at huden vil forsøge at klare belastningen ved at fortykke sig selv. På den måde opstår det såkaldte ”læder”-look. Oveni kommer risikoen for at udvikle hudkræft. Derfor skal du altid anvende solcreme i rigelige mængder og undgå direkte sol i tidsrummet mellem kl. 12 og 15.

Solkysset uden skadelige stråler

Der er mange muligheder for at opnå en smuk kulør uden at udsætte huden for de skadelige stråler. Selvbrunende cremer eller spray giver en smuk ensartet og gylden glød uden nogen former for risiko. Farven holder i op til fem dage, og hvis du bruger selvbruner regelmæssigt, forlænger det virkningen.

Guide til solbeskyttelse

 • For optimal påføring af solcreme brug en mængde, som svarer til en dobbelt håndfuld på hele kroppen samt i ansigtet.
 • Anvend mindst faktor SPF 15, men også gerne SPF 30 eller 50 om sommeren og ved direkte ophold i sol.
 • Produktet skal påføres 20-30 min. før ophold i solen, så det er absorberet.
 • Noget tyder på, at dobbelt indsmøring forlænger holdbarheden og niveauet af beskyttelse betydeligt, så det kan bestemt anbefales til dig med sart hud.
 • Ved mere intens solbadning indsmøres huden efterfølgende hver time.
 • Anden god og optimal beskyttelse er solhat, tøj og ophold i skyggen.

Tips!

 • Solbadning ødelægger med tiden hudens elastiske fibre og medfører for tidlig ældning af huden.
 • Anvend altid solcreme i rigelige mængder, og undgå forbrændinger, der kan medføre forøgende risici for tilfælde af cancer.
 • Undgå altid direkte sol mellem kl. 12 og 15, hvor solen står højest på himlen.
 • Påfør altid hydrerende og afkølende aftersun efter udsættelse for solen for at afbalancere, lindre og modvirke den udtørrende effekt, som for meget sol kan have på huden.
 • Selvbrunende cremer giver en smuk gylden hud uden nogen risici. Farven holder i op til 5 dage, og ved regelmæssig brug kan man forlænge farvevirkningen.

Produkter

Sunlight Sufflé SPF 30

Økologisk, plejende og beskyttende solcreme til både krop og ansigt med helende juice fra aloe vera samt plejende arganolie og havtornekstrakt med anti-age-effekt. Cremen er baseret på et optimalt beskyttende solfaktorsystem, som hverken ”hvidter” eller tilstopper huden, og som er uden nanopartikler. Konsistensen er nærende, men luftig som soufflé, og kan samtidig anvendes alene som cremepleje i varmt klima. Solfilteret er godkendt af Allergi-Danmark og virker kemisk ved at absorbere solens stråler og beskytter optimalt imod både de skadelige UVA- og UVB-stråler. Er særligt god til sart hud, og er tilsat antiinflammatorisk abrikoskerneolie, der modvirker erytem og rødmen.

PRO:LAB High Defense SPF 50

Nærende dagcreme, der beskytter imod UVA-, UVB-stråler og digitalt lys ved hjælp af pseudoalteromonas-ekstrakt fundet dybt i det arktiske hav. Carrageenan-alge og hexapeptider udglatter overfladen og opstrammer huden. Blødgør huden med organisk avocado, argan- og hybenkerneolie.

Cool Breeze Aftersun

Cool Breeze er en revitaliserende gel, der lindrer, beroliger og køler huden med mynte og aloe vera-juice. Med et stort indhold af hyaluronsyre fugtes huden intensivt, mens den repareres gennem det høje indhold af vitamin C, der virker som en antioxidant, der beskytter og styrker bindevævet. Cool Breeze indeholder desuden kamille, der lindrer rødmen og beroliger huden, mens voks fra akacietræ understøtter regenereringen af hudens barriere.

Luk
Luk
Kurv (0)

Der er ingen produkter i din kurv. Der er ingen produkter i din kurv.Valuta
Sprog